Alpintechnika

Néhány fontos tudnivaló az alpintechnikáról

Az alpintechnika definíciója: együttes munkavédelmi módszerekkel, megoldásokkal, illetve eszközökkel (külső-, vagy belső-állványzat, kosaras személyemelő, függesztett munkaállvány, stb.) biztonságosan megközelíthetetlen, elérhetetlen munkaterületeken elvégzett, szakmunkát elősegítő módszer, amelyhez különleges felszerelés és képesítés szükséges.

Ipari alpintechnikai tevékenység: olyan különleges munkavégzés, ami a 2 méteres szintkülönbséget meghaladó ideiglenes munkahely megközelítése, az ott-tartózkodás, a munkafeladat végrehajtása és a munkahely elhagyása egyéni védőeszközök (védősisak, karabiner, heveder stb.), valamint meghatározott feladat elvégzéséhez szükséges felszerelések összehangolt, egyidejű és precíz igénybevételével (alpintechnikai módszerrel) történik.

A KSKNet és az alpintechnika

Az alpintechnika ma már nem csak az épületek külső felületére korlátozódik. A magasabb elemek bontása, a veszélyes fák kivágása, reklámtáblák kihelyezése és leszerelése, valamint sok más feladat is az alpintechnika területéhez kapcsolódik.

Alkalmazásával jelentős mennyiségű időt, energiát és pénzt spórolhat meg. Az alpintechnika megoldásaival képesek vagyunk bármilyen magas építményen, toronyépületeken, mélyépítésű létesítményekben elvégezni bármilyen szerelési, felújítási, veszélyelhárítási munkát.

Alpintechnika - BRFK épület tisztítás 2022

Cégünk az ipari alpinizmust igénylő feladatok teljes körű ellátását végzi ipari- és magánlétesítményeknél. Alpinistáink bármely ipari munkafeladatra alkalmas szakképzettséggel, valamint több éves, esetenként évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek.
Legfőbb célunk, hogy megrendelőink igényét, a maximális minőség biztosítása mellett, a költséghatékony módon végezzük el.
Feladataink elvégzéséhez a legkorszerűbb alpintechnikai felszereléseket használjuk, betartva a balesetmentes munkavégzés előírásait is.
Cégünk Európa bármely országában vállal az alpintechnika területéhez kapcsolódó munkákat.
Bízunk benne, hogy bemutatkozónk és referenciáink elnyerik a tetszésüket és rövidesen megrendelőink között tudhatjuk Önöket is!
Munkatársaink képzett ipari alpinisták, rendelkeznek a megfelelő végzettséggel. Minden esetben betartjuk a hivatalos előírásokat és szabályokat.
Feladatainkat határidőben és a megfelelő minőségben végezzük el.
Szükség esetén, a feladatnak megfelelően akár 50 fő ipari alpinistával tudunk az Önök rendelkezésére állni.

Általános alpintechnikai feladatok:

Alpintechnika, ipari alpinizmus – Bemutatkozó videó

Alpintechnika galéria

Ipari alpin megoldások

Az ipari alpin technikával végzett munkálatok egyszerűbbé, kényelmesebbé és jelentősen olcsóbbá teszik a különböző felújítási és javítási feladatokat. Manapság az ipari alpintechnikák alkalmazásának akkor van jelentős szerepe, ha a kezelésre szoruló felület nehézkesen megközelíthető, vagy szűk helyen van, így az emelőkosár használatához valamint az állványozáshoz nem áll rendelkezésre elegendő hely.

Ezek a tevékenységek rendkívül széles körűek is lehetnek. A veszélyben lévő épületek biztosítása, javítása, egy ideiglenes állapottól a felújításig, vagy szinte bármilyen elemi kár okozta  veszély gyors és biztonságos elhárítása. A tetőkről, a kéményekről, vagy akár a homlokzatokról az omladozó, elöregedett, lehulló, ezáltal veszélyt jelentő részek eltávolítása alpintechnikával. Ezek a veszélyes elemek nagyban veszélyeztethetik az élet- illetve vagyonbiztonságot. Ide tartozik még a vihar okozta károk azonnali elhárítása is mint például: letört antennák, faágak, esőcsatornák, erkélyek, korlátok, kéményseprőjárdák, reklámtáblák eltávolítása, cseréje vagy helyreállítása.

Ipari alpinizmus a mindennapokban

A társasházak közös képviseleteinek is kiemelten fontos, hogy a téli időszak elmúltával megfelelően ellenőrizzék és veszélytelenítsék az épületek homlokzatát illetve tetőszerkezetét. Abban az esetben, ha vakolat hullik az utcára és személyi sérülést okoznak, akkor jogi lépésekre kerülhet sor és megbüntethetik a házat.

Az épülettisztítás azoknál  homlokzatoknál szükséges, melyek anyaguk miatt rendszeres tisztítást igényelnek, forgalmas útvonalak mellett találhatók,  vagy egyszerűen csak könnyedén beszennyeződnek. A különböző felületekhez mindig a megfelelő technológiát alkalmazva, magas nyomással, vagy vegyszeresen esetenként ezek kombinációját alkalmazva a kívánt eredmény szinte mindig elérhető. Ilyen jellegű tisztítást nem csupán a homlokzatok igényelnek, hanem gyakorta az ereszcsatorna rendszerek is. Ezeket akár a falevelek is eldugíthatják, törmelékek rakódhatnak le bennük, esetleg kisállat tetemek kerülhetnek beléjük.

Az épületek megfelelő szigetelése egyre nagyobb szerepet játszik, így a hőszigetelés, vagy a tetőszigetelés, olykor a nyílászáró-szigetelés fontos eleme az épületeknek hőveszteség és az energiaminősítés szempontjából. A panelház szigetelés szintén védelmet nyújt például az esővíz beszivárgása ellen. Egy utólagosan elkészített tető vagy külső hőszigetelés jelentős mennyiségű energia megtakarítását eredményezi.

Ilyen, vagy ehhez hasonló munkálatokkal kapcsolatban keressen minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén!

Referenciák

Tekintse meg referenciáinkat!